måndag 21 januari 2013

Hej!

Nästa vecka är det utvecklingssamtal och som ni såg i förra inlägget så kommer det att genomföras på ett nytt sätt. Glöm inte att boka er. Era barn tänker utnyttja detta tillfälle att tjäna lite extra pengar till klasskassan. De tänker sälja fika till föräldrarna som är på besök. Ena halvan av klassen kommer att baka och andra halvan kommer att sälja fika. Har ni några frågor kring det så kan ni vända er till Alexander och Gustav som planerar försäljningen och till Olivia och Alice som planerar bakningen.

På onsdag 6/2 åker år 8 friluftsdag till Åkulla för skidåkning. Mer information om det senare.

Matematik: Vi håller på med ekvationer. För att ligga i fas bör man, denna vecka, ha gjort klart diagnosen och räknat en bit in på röd/blåa sidorna.
Jag har gjort en instruktionsfilm för hur man löser ekvationer från grunden som ligger på Youtube. Den ligger länkad under matematikmappen på Porten. Tanken är att den ska vara till hjälp för de elever som behöver en extra genomgång eller till de som varit sjuka.  Den kan också vara till hjälp för er föräldrar som behöver fräscha upp era matematikkunskaper så att ni kan stötta era barn. Min ambition är att göra fler filmer som täcker de olika delarna i denna kursen.

NO: Vi arbetar med kol och kolföreningar. Till på onsdag har de läxa och ska kunna redogöra för några vanliga kolväten, deras uppbyggnad och vad de används till.

Språk:

Franska: Lära sig möblerna på sidan 94 till fredag.

Idrott: Se kalendariet på Porten.

SO:

Engelska:

Svenska: De håller på med filmanalys och snar ska de börja skriva på en egen filmanalys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar