onsdag 28 augusti 2013

Saker vi pratade om på föräldramötet


Det som hamnade på min lista:

Fråga eleverna om fest:
De ville gärna ha fest på onsdag kväll!

Vad vill de göra? Aktiviteter.
Magnus och klassen spånar på detta och vi hör av oss till den ansvariga gruppen med resultatet.


Bussarna:
Jag har varit i kontakt med Håkan Olsson som har hand om skolskjutsen inne i Varberg. Han har lovat att kontakta bussbolagen om att det är ok för våra utbytesstudenter att åka med på ordinarie skolskjutsar. Detta gäller de som redan är berättigade att åka buss.

Resor till och från aktiviteter:
Det är bra om ni kan samåka så mycket som det går till och från aktiviteterna. Om era barn behöver åka buss och får betala för detta, får de lämna kvitto till skolan så utgår ersättning. Detta gäller bara till de aktiviteter som skolan har anordnat. Det gäller även de tyska vännerna. Jag vet att jag sa annat igår på mötet, men det var fel.

Hur lång tid tar fotopromenaden?
De ska gå 5km och göra små uppdrag samt läsa på vägen. Vi räknar med att det inte tar mer än 2h. Det innebär att de ska vara klara i vanlig skoltid denna dag. Vi har ingen gemensam resa till eller från Varberg denna dag, men om det blir kostnader för resa med buss lämnas kvitto till skolan enligt ovan.

Lokal:
Jag har bokat matsalen, där vi är på festen (onsdag kväll) om det regnar, enligt vad vi bestämde på mötet. Någon lärare måste finnas tillgänglig för upplåsning och vid kvällens slut. Troligtvis jag. Gympahallen var tyvärr inte ledig någon tid alls under kvällen.

Festen:
Vi tillsatte en arbetsgrupp som samordnar festen på onsdagen. Tanken är att vara på Getterön i 5:e vik om det är uppehåll. Där blir det grillning och aktiviteter (som era barn hittar på). Vi ser gärna att så många föräldrar som möjligt är med under kvällen. Det är både trevligt och avlastar de 4 föräldrar som planerar kvällen. Maten köps in gemensamt, men de som ordnar kvällen får återkomma med hur det ekonomiska ska lösas familjer emellan. Det är 48 ungdomar där och det kan vara svårt för ett fåtal föräldrar att ha överblick. Det är viktigt att påpeka att det är krav på drogfrihet under hela utbytet, samt att det bara är vår klass och de tyska eleverna som får delta. Givetvis är ev syskon också välkomna men inga andra.

De som kommer på festen ska höra av sig till Per Ekelund, så att de ansvariga vet hur mycket mat som behöver köpas. Det kommer att bli hamburgare. Viktigt att de också får veta ev allergier eller specialkost hos både tyskar och svenskar


Vänliga hälsningar Sandra och Inger

Sandra finns också på mailen sandra.jansson@varberg.se för frågor eller annan kontakt.
Under tyskutbytet finns det en liten risk att mailen inte kollas lika regelbundet, så då finns jag säkrast på mobilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar