söndag 10 februari 2013

Vecka 7 

Vi hade en underbar dag i Åkulla tillsammans med 8B i torsdags!!!








Skolarbete v.7

Matte: Vi skulle haft matematikprov i fredags men då var jag hemma för vård av sjukt barn. Det innebär att vi har provet på onsdag istället. På fredag kommer vi att påbörja arbetsområdet procent.

No: Vi har matematikprov på onsdag därför blir det ingen NO-läxa. Be era barn istället träna inför matteprovet.

Sv: 
OBS!!
Elevernas egna filmanalyser skall vara inlämnade och färdiga innan sportlovet, fredag vecka 7.

Eng: 
Till på torsdag:
BB glosor till s. 78 (s. 137) BB s. 78 = Läs hela texten högt och noggrant på engelska och gör nyckelordsanteckningar så att du kan återberätta fakta. AB Skriv med egna ord en redogörelse på ca 150 ord för vad du har fått veta i BB s. 76-78. Skicka in din redogörelse till min maillåda i slutet av lektionen. Du har alltså max 60 minuter på dig. AB
Till på fredag:
BB glosor till s. 79 (s. 137) BB s. 79 = Läs texten flera gånger högt på engelska. Skriv fem frågor gällande fakta som du hittar i texten. GLÖM INTE DEN GRÖNA RUTAN! AB

Franska: Till på fredag ska eleverna lära sig fraserna på "järnvägsstation.

So: Förra veckan avslutade vi ett arbetsområde som präglats av samhällskunskap och geografi. Vi ska under denna vecka börja arbeta med historia och de tre stora revolutionerna under 1700-talet. Tanken är att försöka förstå bakgrunden till det som händer, själva händelsen/revolutionen och kunna se dess effekter. Vi börjar med amerikanska revolutionen.( Läxa om du inte hunnit med fråga 5 på frågorna om amerikanska revolutionen. )

Bild:
Måndag den 25/2 vecka 9 har vi redovisning av "Min sko"! Till den här dagen skall det finnas minst 3 bilder (en i blyerts, en i akvarell och en Gimp redigerad bild) + en utvärdering på din egen blogg! Utvärderingsfrågorna finns på:
 http://bildlindbergsskola.wordpress.com/utvardering-2/

OBS!!!
Onsdagen 27 februari kl.19.00, har föräldraföreningen årsmöte. Boo Larsson kommer att hålla föredrag om gränssättning. Se inbjudan här.

Nästa vecka är det sportlov!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar