söndag 21 april 2013

Vecka 17


Hej!
Nu har våren äntligen kommit och det är bara åtta veckor kvar av terminen om vi räknar med avslutningsveckan! Många av dessa veckor är dessutom upphackade av lediga dagar, eftersom vi har Första maj, Kristi himmelsfärd och Nationaldagen framför oss.  
Det kommer att gå fort nu, det gör det alltid, så nu laddar vi för slutspurten:)!!! Till vänster ser ni två olika tolkningar av "Landskap i Akryl"(gjorda av eleverna i 8A). Gå gärna in på era barns bloggar och titta, de har gjort fantastiska målningar, jag är så.... stolt!!! Glöm inte att lägga in era bilder på bloggarna!

Försäljning av kolor 
Eleverna har lyckats sälja 100 förpackningar kolor, jättebra jobbat!!! I torsdags kom kolorna och eleverna fick i uppgift att börja leverera kolorna till sina kunder. På måndag den 22/4 börjar jag att ta emot pengarna från försäljningen, så att jag i slutet av veckan kan betala fakturan till GottyBag och sätta in vinsten på elevernas konto. Det är därför viktigt att ni påminner era barn om att ha med sig pengarna den här veckan!

Lübeckresan
Vi vill påminna om informationsmötet inför Lübeckresan tisdagen den 23/4 kl.19.00 i sal 116.
  
Ungdomsmottagningen
Studiebesök på ungdomsmottagningen för killarna i klassen nu på torsdag den 25/4 
(kl: 10.30-11.45) 
Eleverna kommer till skolan som vanligt och åker sedan in till stan med följande bussar:
Buss 664 från skolan 09.58 till Varberg (Lorensberg) (10.19)

Buss 662 från Varberg (Lorensberg) 12.42 till skolan (12.57)
De får gärna äta på stan, men de som vill får givetvis ett matpaket med sig.

Skolarbete v.17


Matte: Vi arbetar vidare med bråk och procent. På fredag har vi prov på uppgifter där man inte får ha miniräknare. Man ska alltså träna på tabellkunskaper (baskunskaper) inom bråk- och procentområdet. Nästa vecka är det ett nytt test där eleverna får ta hjälp av en miniräknare eftersom uppgifterna är av mer utvecklande karaktär.

No: Vi fortsätter arbeta med broarna. Scrolla ner för att se vilken uppgift eleverna arbetar med och hur de kommer att bedömas.
Sv: 

Eng: 

Franska:
Till på fredag:
Texten och glosorna till "Retour malheureux".

Spanska: 
Hola!
 Veckan kommer att se ut som följer:
Måndag: arbeta klart med en la farmacia-projektet
Tisdag: redovisningar + träna möbelord
Fredag: Läxa att kunna så många möbler som möjligt på spanska. Detta kan du träna på www.UR/sprk och i Textboken /gloslistan till kapitel 10 (kapitlet heter: La leonera de Raquel)

So:

Bild: Den här veckan kommer vi att börja med "Tema Identitet/Tonåring" i bilden!

Idrott:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar