tisdag 9 oktober 2012

Vecka 41

Hejsan!
Nu är det höst på riktigt och det är även kallt inne i skolan. Det är bra om eleverna tar på sig ordentliga kläder och gärna innetofflor då här nu är riktigt kallt på golven.

Nästa vecka kommer det att bli ett biobesök för klassen inne i stan. Det är en film som eleverna även kommer att arbeta lite mer med i skolan och diskutera.

Veckoplanering

Svenska: Deckartema: Dramatisering

Engelska: Grammatik

Matte: Geometri. Grundkurs i 2 veckor till som avslutas med ett prov på grundläggande. Sedan ska vi arbeta med ett projekt!
LÄXA till fredag vecka 41. Komplettering på förra området - taluppfattning. Läxan är att göra de tal ni inte klarade på provet. de som har en annan överenskommelse med mig har ett par kompletterade uppgifter i ett häfte som också ska göras i läxa.

SO: Kolonialism och migration: Eleverna ska avsluta sitt arbete kring valfri upptäcksresande. De har inte mer lektionstid på sig, men har den här veckan på sig att göra klart.

NO:Nytt område: Ljus & Ljud. Eleverna jobbar vidare i sina grupper med att göra presentationer av olika områden. Ingen läxa.

Eleverna får tillbaka sin examination i Kropp och Hälsa på onsdag och jag pratar då med var och en och berättar även hur jag har gjort min bedömning. Flertalet elever har komplettering de behöver göra för att vara helt klara med området. De behöver utveckla sina svar och sedan diskutera med mig. vi har även en laboration kvar som genomföras.
Nu är bedömningen i Matte - Taluppfattning och NO - Kropp och Hälsa klar på föräldrawebben. Logga gärna in och kolla se hur det ser ut och diskutera gärna hemma. har ni några frågor hör gärna av er.


Franska: Översätt texten på sid.76-77. Lär dig fraserna i dialogen utantill på franska.

Tyska: Projekt om Berlin

Spanska:
1 . Läsa och översätta texten s. 8-9 i textboken
2. Glosor, se listan på s.105 från equipo till och med están
3. kunna prata om texten och muntligt och skriftligt kunna svara på frågor
 Frågorna ligger på Porten


Ha en bra vecka!

Therese och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar